Kūčių ir Kalėdų valgiai ir tradicijos

Paskelbta 2021-12-23

Laukdami artėjančių pačių gražiausių metų švenčių, Maisto inžinerijos būrelį lankantys mokiniai susipažino su ilgametėmis kūčių ir Kalėdų valgių tradicijomis. Gyvenantys skirtinguose Lietuvos regionuose vaikai dalijosi savo patirtimi ir mokėsi kepti vieną svarbiausią patiekalų - kūčiukus. Užsiėmimų metu jie džiaugėsi procesu, skanavo kvapnius, traškius kūčiukus ir vaišindami bendraklasius bei pedagogus, dalijosi patirtimi.  

Nepamiršome ir dar vieno svarbaus Kalėdų ir kūčių valgio – silkės. Mokiniai nusprendė paruošti silkę pataluose. Gavosi puikus rezultatas – silkės tortas. Rezultatas skoniu ir grožiu pranoko visus lūkesčius.  

Parengė: A. Šulskienė